Shiatsu

De kracht van het aanraken


Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een traditionele behandelmethode uit Japan en is afgeleid van de termen "shi" voor "vinger" en "atsu" voor "druk". De basis voor dit holistische lichaamswerk zijn de meridianen - zogenaamde energiekanalen - waarin de levensenergie door ons lichaam stroomt. Het doel van een Shiatsu-behandeling is het bevorderen en in balans brengen van de constante stroom van levensenergie. Want de filosofie en levenskennis van het Verre Oosten gaat ervan uit dat alle klachten te wijten zijn aan een energetische onbalans.

Verstoringen hangen o.a. samen met factoren als emoties, voeding, erfelijkheid en fysieke trauma's. Tijdens een Shiatsubehandeling wordt de onderliggende oorzaak behandeld en het natuurlijk herstel van lichaam en geest geactiveerd. Klachten zullen verminderen of mogelijk verdwijnen. 

Shiatsu werkt ook als preventieve therapie om de gezondheid te bevorderen en klachten zoveel mogelijk te voorkomen en is ontspannend om te ondergaan. Anderzijds kunnen met Shiatsu therapie zeer veel klachten worden behandeld.

Shiatsu kan hulp bieden bij: 

[    rug-, nek- en schouderklachten
    vermoeidheid 
[ hoofdpijn
[ slaapproblemen
[ stress
[ depressiviteit
[ menstruatieproblemen, overgangsklachten
[ burn-out
[ spijsverteringsklachten
[ RSI, tenniselleboog
[ hooikoorts, eczeem, astma
[    ondersteuning voor-, tijdens de zwangerschap
        en na de bevalling

De hierboven staande klachtenlijst is maar een kleine opsomming. Indien u andere klachten heeft en wilt weten of Shiatsu u kan helpen bel gerust voor een vrijblijvend telefonisch consult op                   06-51519428.

Shiatsu kan worden toegepast bij mensen van alle leeftijden. De therapie is geen vervanging              van de reguliere geneeskunde, maar een waardevolle aanvulling. Een verwijzing van de huisarts          is niet noodzakelijk.

Shiatsu wordt niet toegepast bij:

Fracturen, virusinfecties, hartfalen, koorts, kanker, brandwonden, open wonden en een acute hernia.